Пътните настилки се обработват постоянно срещу обледяване, информира АПИ. Националният институт

...
Пътните настилки се обработват постоянно срещу обледяване, информира АПИ. Националният институт
Коментари Харесай

АПИ с актуална информация за състоянието на пътните настилки у нас

Пътните настилки се обработват непрекъснато против обледяване, информира АПИ.

Националният институт по метеорология и хидрология дефинира оранжев код за интензивни превалявания от дъжд в областите Смолян, Хасково, Кърджали, Ямбол и Бургас. В тези области е допустимо да има спад на температурите и заплаха от поледици. Жълт код за снеговалежи е разгласен за Западна България, а за областите Благоевград, Варна, Добрич и Сливен се чака дъжд.

Над 1000 машини са обработвали пътните настилки през нощта, с цел да се обезпечи сигурността на пътешестване при зимни условия. Затоврен е троянският проход

През проходите " Превала " и " Печинско " и по пътя Батак - Доспат камионите над 12 тона наложително би трябвало да бъдат без ремаркета и полуремаркета. Целогодишно са затворени за придвижването проходите " Върбишки " и " Златишки ". Забранено е придвижването на камиони над 10 тона през цялата година през проходите " Вратник " и " Твърдишки ". Целогодишно е неразрешено придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона през проходите " Петрохан " и " Шипка ", както и на товарни коли над 3,5 тона през проходите " Дюлински " и " Пампорово ". През останалите проходи придвижването се реализира при зимни условия без въведени ограничавания.

Шофьорите, на които им следва пътешестване би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР